MENIU

Apărarea lui Trump, pe muchie de cuțit în scandalul detonat de Michael Flynn

Președintele american Donald Trump a scris duminică pe contul său de Twitter că nu i-a cerut niciodată fostului director al Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, să stopeze anchetarea fostului său consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn.

Flynn este primul membru al administrației Trump care a pledat vinovat și a recunoscut că a mințit în cadrul anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller privind presupusele intenții ale Rusiei de a influența alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut. Trump l-a concediat pe Comey în mai.

"Nu i-am cerut niciodată lui Comey să nu-l mai ancheteze pe Flynn. Alte Știri False care acoperă încă o minciună a lui Comey!", a scris Trump pe contul său de Twitter.

Într-o audiere care a avut loc la începutul lunii iunie în fața Senatului SUA, fostul director al FBI, James Comey, a declarat că Donald Trump i-a cerut personal "să îngroape" ancheta care îl viza pe Michael Flynn.

Avocatul personal al lui Donald Trump, John Dowd, și-a asumat responsabilitatea pentru conținutul tweet-ului de sâmbătă al președintelui american despre concedierea fostului său consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn, o figură centrală în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, informează Agerpres.

Într-un interviu cu Axios, John Dowd a declarat că mesajul pe Twitter a fost "greșeala mea" și că el este cel care a redactat tweet-ul care a ridicat și mai multe semne de întrebare pe tema tentativelor de a obstrucționa ancheta referitoare la Rusia. "Nu mai scriu mesaje pe Twitter", a mai spus el.

"A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte (Mike Pence — n.r.) și FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției au fost legale. Nu era nimic de ascuns!" — așa suna mesajul postat sâmbătă de Trump pe Twitter.

Potrivit postului CNN, mesajul a atras imediat atenția criticilor lui Trump, unii calificând tweet-ul drept o posibilă recunoaștere a faptului că magnatul american a obstrucționat justiția, iar alții întrebându-se dacă nu cumva Trump știa că Flynn a mințit Biroul Federal de Investigații atunci când i-a cerut directorului de atunci al FBI, James Comey, să renunțe să-l mai ancheteze pe Flynn.

Mai multe articole despre:
Donald Trump