MENIU

Donald Trump, reacție neașteptată înainte de întâlnirea cu liderul nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump a apreciat luni că apropiatul său summit nr. 2 cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi ''grozav'' şi a subliniat că SUA doresc denuclearizare şi prosperitate pentru Coreea de Nord.

"Cred că vom avea un summit foarte grozav. Vrem denuclearizare şi cred că (Kim) va avea o ţară care va doborî multe recorduri de viteză în plan economic", a declarat Trump la o reuniune a guvernatorilor la Casa Albă.

Donald Trump, care urma să plece către Hanoi mai târziu în cursul zilei de luni, a indicat că va discuta cu liderul nord-coreean despre ceva despre care nu a mai discutat "cu nimeni până acum", dar nu a dat alte detalii.

Circulă speculaţii că summitul de la Hanoi din 27-28 februarie ar putea duce între altele la un acord asupra unei declaraţii privind încheierea oficială a războiului din Coreea, dar Casa Albă a refuzat să comenteze, a notat Fox News.

Kim Jong Un ajunsese luni cu trenul în provincia chineză Hunan, în drum spre Vietnam, unde este aşteptat marţi, a menţionat agenţia sud-coreeană Yonhap.

Cel puţin 3.000 de poliţişti şi 15.000 de soldaţi vietnamezi au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea pe parcursul summitului de la Hanoi.

Nu s-a anunţat unde anume în capitala vietnameză va avea loc reuniunea sau unde vor fi cazaţi Trump şi Kim, dar luni dimineaţa a fost constatată întărirea securităţii atât la hotelul Melia, unde se crede că ar putea fi găzduit Kim Jong Un, cât şi la hotelul Marriott, unde ar putea fi găzduit Donald Trump. La hotelul Marriott a stat şi fostul preşedinte Barack Obama în timpul vizitei sale la Hanoi din mai 2016. 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
Kim trump