MENIU

Donald Trump, primul președinte american care s-a rugat la Zidul Plângerii

Donald Trump este primul președinte american care a vizitat Zidul de Vest, cunoscut şi sub numele de Zidul Plângerii, unul dintre cele mai sfinte locuri ale iudaismului. Trump a sosit la Tel Aviv luni dimineața și a fost întâmpinat de premierul israelian Benjamin Netanyahu, ca un „bun prieten”, relatează Russia Today.

Primul său turneu peste hotare, început în Arabia Saudită, îl va purta pe preşedintele american în Orientul Apropiat, la Vatican, Bruxelles și la summitul G7 din Sicilia.

De-a lungul vizitei sale prin Ierusalim, Donald Trump a fost imortalizat atingând Zidul Plângerii şi rugându-se la locul sacru, fapt care a marcat un moment istoric: Trump este primul preşedinte american în exerciţiu care face acest lucru.

Foştii președinți George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au vizitat locul sacru, dar în calitate de persoane particulare sau candidați la cel mai înalt birou din SUA, spre deosebire de Trump, care este primul preşedinte care vizitează Zidul în timpul mandatului, informează Washington Post.

Oficialul s-a rugat și a plasat o mică bucetă de hârtie într-o breşă a Zidului, aşa cum este tradiția. Ulterior, el și prima doamnă, Melania Trump, au vizitat Biserica Sfântului Mormânt din apropiere, unde Hristos a fost îngropat după răstignire.