MENIU

Doliu uriaș în cinematografie! Cunoscut regizor, înjunghiat mortal în casă, alături de soție - Motivul este halucinant

Doliu - imagine cu notă sugestivă

Doliu uriaș în cinematografie! Cunoscutul regizor de film iranian Dariush Mehrjui a fost înjunghiat mortal în propria-i casă, alături de soţia sa. Principalul suspect în cazul dublei crime este chiar fostul său grădinar, iar motivul pare să fie legat de o datorie financiară mai veche pe care acesta ar fi avut-o.

Dariush Mehrjui, un pionier al cinematografiei iraniene, a fost înjunghiat mortal la vârsta de 83 de ani. Incidentul s-a petrecut la 15 octombrie, acesta fiind ucis împreună cu soţia sa Vahideh Mohammadifar, o scenaristă în vârstă de 54 de ani, în locuinţa lor din Karaj, la vest de capitala iraniană.

Dariush Mehrjui (83) și soția sa Vahideh Mohammadifar (54)/Profimedia

Se pare că patru persoane ar fi fost implicate în această crimă. Aceştia au intrat în vilă, iar fostul grădinar l-a lovit şi apoi l-a înjunghiat în gât pe Dariush Mehrjui, în timp ce acesta se uita la televizor. Soţia sa a fost ucisă în dormitorul ei, potrivit instanţei.

"Principalul suspect lucra ca grădinar în vila domnului Mehrjui şi îi purta ranchiună din cauza unor probleme financiare", a declarat un oficial din justiție. Potrivit acestuia, regizorul îi datora fostului său angajat 300 de milioane de riali, ceea ce înseamnă aproximativ 600 de euro.

Numeroşi cineaşti iranieni, printre care Jafar Panahi şi Mohammad Rasoulof, au participat la funeraliile lui Mehrjui, autorul filmului "The Cow" din 1969, şi ale soţiei sale, la 18 octombrie, la Teheran.

În aceeaşi zi, ministrul de Interne Ahmad Vahidi a exclus orice "legătură între această crimă şi asasinatele în serie" de intelectuali disidenţi comise de poliţia secretă a ţării în 1998.