MENIU

Doliu pe scena hip-hop americană! Rapperul DMX a murit la doar 50 de ani din cauza unui infarct

Doliu in hip hop

Artistul american DMX, pe numele său adevărat Earl Simmons, a decedat la doar 50 ani. El s-a făcut remarcat pe scena din New York la mijlocul anilor ’90. DMX fusese spitalizat pe 2 aprilie la clinica White Plans din New York, după ce suferise un infarct.

Conform publicației britanice The Guardian, familia a transmis un mesaj public în care preciza că Earl a fost un mare luptător până la finalul vieții. Aceștia au mai spus că muzica sa a inspirat multe generații și va continua să inspire și pe cele viitoare.

DMX  a reușit să ajungă pe locul I cu mai multe albume în topurile americane, lăsând în urmă piese-imn, precum Party Up (Up in Here), What’s My Name? and X Gon’ Give It to Ya. Simmons va rămâne un reprezentant de seamă al scenei Gangsta Rap din SUA.

DMX a realizat mai multe colaborări cu artiști americani de top din sfera hip hop, precum Jay-Z, Ja Rule, Eve și LL Cool J. Simmons a fost condamnat în repetate rânduri pentru fapte precum posesie de droguri și de arme, cruzime împotriva animalelor sau conducere periculoasă a unui vehicul.

DMX a lansat 8 albume, printre care And Then There Was X (1999), The Great Depression (2001) și Grand Champ (2003). Rapperul lasă în urmă și 15 copii, cel mai mic fiind născut în 2016 (Exodus Simmons).

Mai multe articole despre:
doliu muzică hip hop rap