MENIU

Doliu în presă! A murit Sorin Burtea, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști TVR

Doliu în presă! A murit Sorin Burtea, unul dintre cei mai vechi jurnaliști TVR

Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile socio-economice realizate la Televiziunea națională.

Sorin Burtea s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel și a absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. Din 1980 a fost angajat în Televiziunea Română.

De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum "Reflector", "Economia încotro?", "Studioul economic", "Ziua de mâine", care au adus cote de audienţă foarte mari pe fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania "Învinge apele!" din emisiunea "Interes general", de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania "Solicitaţi bonul fiscal!" tot pe TVR1.

El se ocupa, în această perioadă, de emisiunea ”Investiţi în România!” pe TVR Internaţional, un program care se apropie de 20 de ani de existenţă în grila postului românilor de pretutindeni.

De nenumărate ori a prezentat proiectele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, al cărei membru fondator a fost şi a pledat pentru respectarea prin lege a drepturilor jurnaliştilor.

sursă: tvr.ro

Mai multe articole despre:
sorin burtea tvr mort jurnalist presa virus