MENIU

DOLIU în lumea filmului! Unul dintre cei mai mari actori de comedie a murit

Doliu în film

Tragedie în cinematografie, după ce un cunoscut comediant s-a stins din viață.

Uri Zohar, un comedian, actor și regizor israelian de succes și popular în anii 1960 și 1970, a murit joi, la vârsta de 86 de ani.

Zohar a părăsit scena spectacolului și culturală a Israelului la sfârșitul anilor 1970, după ce a devenit ultra-ortodox. S-a mutat la Ierusalim împreună cu familia, unde a slujit ca rabin.

Filmele lui Zohar au surprins esența „Israelismului”: oricine dorește să înțeleagă cultura și societatea israeliană trebuie să se familiarizeze cu opera lui Zohar.

Prima poză a lui Zohar, modernistul „Hor Balevana” („O gaură în lună”), lansată în 1964, a fost unul dintre primele filme locale care a ignorat etosul sionist și a ajutat la deschiderea drumului pentru realizarea filmului personal israelian.

Peste 12 ani, Zohar a regizat 11 filme de lungă durată, precum și o serie de scurtmetraje și un serial de televiziune, „Lool” („Chicken Coop”), și a avut, de asemenea, roluri de actor într-o serie de filme ale altor regizori. Un actor talentat, de asemenea, Zohar a apărut în multe dintre filmele sale și și-a recrutat prietenii – inclusiv marele cântăreț Arik Einstein – pentru a juca alături de el.

Filmele populare pe care le-a făcut se enumeră „Moishe Aircondition”, „Fish, Football and Girls” (“Hashekhuna Shelanu”), „Every Bastard a King”, „Take Off” și „Boys Will Never Believe It” (“Hatarnegol”).

 

Mai multe articole despre:
Uri Zohar doliu deces doliu in film