MENIU

Doliu în lumea filmului - O cunoscută actriță a murit, la numai 52 de ani, după o luptă dramatică împotriva unei maladii incurabile

A murit actriţa britanică Helen McCrory, cunoscută din „Skyfall” și „Harry Potter” sau „Peaky Blinders”, la vârsta de 52 de ani. Anunțul a fost făcut vineri de soţul ei, actorul Damian Lewis.

 

"Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei. (...) A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre", a scris soțul său, Damien Lewis, într-un mesaj emoționant publicat pe Twitter.

Actriţa a jucat în "Skyfall" (2012), din seria „James Bond", apărând alături de „agentul 007” interpretat de Daniel Craig, și a devenit celebră odată cu lansarea, în 2013, a serialului de televiziune de mare succes "Peaky Blinders", interpretând-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby, în care sunt relatate aventurile unei familii de infractori din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

A fost și vrăjitoarea Narcissa Malfoy, mama lui Draco Malfoy, în ultimele filme din celebra saga „Harry Potter”.