MENIU

Doliu în cinematografie! Un actor francez celebru a murit

Actorul Claude Rich, personalitate a cinematografiei şi teatrului din Franţa, a murit joi seară la vârsta de 88 de ani, a anunţat vineri pentru AFP una dintre fiicele artistului, Delphine Rich, scrie Agerpres. 

Cunoscut pentru zâmbetul larg şi vocea lui subtilă, puţin voalată, Claude Rich a jucat în 50 de spectacole de teatru şi în aproape 80 de filme, inclusiv în emblematicul "Les Tontons flingueurs", în care a jucat rolul viitorului ginere al personajului interpretat de Lino Ventura. 

Actor discret şi elegant, Claude Rich a preferat rolurile unor personaje grandioase. 

Interpretările sale dedicate unor personaje istorice au rămas în memoria publicului, precum rolurile făcute la Teatrul Talleyrand ("Le Souper", 1989) - pe ecran, acest rol i-a adus un premiu Cesar în 1993 -, cel al filosofului Louis Althusser ("Le Cadman", 2005) sau cel al cardinalului Mazarin ("Le diable rouge", 2008). 

În televiziune, i-a interpretat pe Leon Blum (2000), Galileo (2005) şi Voltaire (2007). 

În cinematografie, a jucat adeseori roluri secundare şi a renunţat la rolurile de june-prim începând din anii 1960 în filmele unor regizori celebri - "Le Crabe-Tambour" (1976), "L'Acompagnatrice" (1992), "Le Colonel Chabert" (1994). 

Mai multe articole despre:
moarte cinematografie doliu Claude Rich