MENIU

DOLIU! A murit o mare personalitate a muzicii

David Mancuso, DJ şi personalitate influentă a culturii dance americane, inclus în Dance Music Hall of Fame, a murit la vârsta de 72 de ani, informează The Guardian.

Decesul, a cărui cauză nu a fost făcută cunoscută, a fost anunţat de Craig Shifty, proprietarul Kid Recordings, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

”Dispariţia lui va fi resimţită, însă, din fericire, a lăsat lumii o moştenire care va continua să inspire şi să influenţeze generaţii nenumărate de iubitori ai muzicii”, se arată în mesaj.

Fondator al The Loft, spaţiu din New York cunoscut ca ”primul loc dance underground”, David Mancuso a devenit celebru pe scena cluburilor în anii 1970. Spre deosebire de cluburile comerciale, care existau pentru a face profit, Mancuso şi, în special, evenimentul său ”Love Saves the Day”, oferea spaţiu membrilor săi, de cele mai multe ori din comunitatea LGBTQ, să se distreze fără ca poliţia să intervină.

”Pentru mine, ideea din spatele The Loft era progresul social”, declara Mancuso în 2013. ”În New York au schimbat legea (privind permisiunea de a intra într-un club, n.r.) de la 18 la 21 de ani. Unde se duc cei din grupa asta de vârstă să danseze? În zona mea, poţi avea orice vârstă, să fii băutor sau nebăutor, fumător sau nefumător. Şi acolo îmi place să mă aflu”, mai afirma el, preluat de news.ro.

David Mancuso a fost inclus în Dance Music Hall of Fame în 2005, pentru contribuţia adusă culturii clubbing şi ca una dintre personalităţile care au format muzica dance.

Mai multe articole despre:
a murit