MENIU

Doi români, tată și fiu, eșuați cu barca pe malul ucrainean al Dunării. Au fost reținuți de autoritățile vecine

O barcă de agrement din România cu doi bărbați la bord, tată și fiu, a eșuat, joi dimineață, pe malul ucrainean, la aproximativ 2 kilometri vest de satul Tatanir.

Barca implicată în incidentul naval transporta două persoane, tată și fiu, de la Tulcea spre Chilia. 

La un moment dat, conducătorul bărcii a pierdut controlul direcției, iar barca a eșuat pe malul Ucrainei, într-o zonă periculoasă, unde Dunărea are 150-200 metri adâncime. 

„Garda de Coastă a fost informată de către un pescar cu privire la faptul că o ambarcațiune de agrement, având două persoane la bord, în proximitatea localității Tatanir, este eșuată pe malul ucrainean. O şalupă de intervenţie a Poliției de Frontieră Române s-a deplasat la fața locului, observând ambarcaţiunea pe teritoriul ucrainean. S-a relaţionat cu reprezentanţii autoritatăţii de frontieră ai Republicii Ucraina, prezenţi la faţa locului, în scopul preluării persoanelor și aducerii acestora în siguranță pe malul românesc. Momentan, cele două persoane sunt pe teritoriul Ucrainei”, precizează Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gardei de Coastă. 

Zona unde s-a produs incidentul este aproape de Tatanir, un sat în comuna Chilia Veche, din județul Tulcea. Satul se află în partea de nord a județului, în Delta Dunării, pe malul brațului Chilia. Practic, locul unde se află barca eșuată și cei doi pasageri români este o fâșie de pământ.

„Cele două persoane au fost ridicate de către Poliția de Frontieră din Ucraina. Ce este anormal în poveste este faptul că Poliția de Frontieră din România nu a fost lăsată să recupereze cetățenii români, deși era evident că este vorba despre un accident naval”, spun reprezentanții SOS Water Rescue, o organizație non-profit care se concentrează pe salvarea vieților în timpul dezastrelor naturale și a situațiilor de urgență care implică apă. 

Mai multe articole despre:
romani barca ucraina romani esuati barca