MENIU

Doi români au rămas fără bani și mașină în Cehia. Incidentul, după ce niște polițiști falși au simulat un control de rutină

Duba românilor, gasita abandonata de hoti. Sursa: Poliția

Doi români care se întorceau în țară din Marea Britanie au avut parte de un incident neplăcut pe un drum în Cehia. Duba în care călătoreau a fost oprită la un control simulat de niște polițiști falși. Aceștia le-au sustras banii, dar și autovehiculul cu care se deplasau.

Potrivit publicației Impuls.cz, când se aflau în apropiere de Brno, românii au fost opriți de o dubă Wolkswagen cu lumini de avertizare albastre. Cei doi păgubiți au interpretat acest lucru ca pe un semnal al poliției și au oprit pe banda de parcare.

„Trei civili au coborât din vehicul, care avea probabil o plăcuță de înmatriculare austriacă, și au spus că era un control de rutină. Cu toate acestea, a urmat un curs foarte ciudat. Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a ascuns faptul că avea un pistol la brâu", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Bohumil Malasek.

Falșii polițiști au luat din buzunarul unuia dintre șoferii români euro și lire sterline, în valoare totală de aproape 150.000 de coroane. Doi dintre hoți au plecat apoi cu duba românilor, marca Mercedes, în timp ce al treilea i-a urmărit cu mașina din care au coborât.

„Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovačice și au parcat mașina în apropiere de Veverske Knínice", a relatat Bohumil Malasek.

Românii au sunat de urgență la poliție

„Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovacice și au parcat mașina în apropiere de Veverské Kninice", a mai spus purtătorul de cuvânt al poliției cehe.

Detectivii caută acum martori care au înregistrat incidentul sau pe cei care au condus cele două camionete.

Mai multe articole despre:
români în străinătate jaf furt Cehia