MENIU

Doi judecători militari, sancționați de Inspecția Judiciară pentru abateri disciplinare

Inspecția Judiciară a anunțat, vineri, că a exercitat acțiunea disciplinară față de colonelul Radu Stancu și colonel Constantin Udrea, judecători la Curtea Militară de Apel București, pentru abateri disciplinare prevăzute de Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o) s-a reținut că judecătorii, prin neîndeplinirea atribuțiilor ce le reveneau și acționând contrar Hotărârii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 622/2015, au determinat, fără justificare, schimbarea practicii existente cu privire la modul de constituire a completelor de divergență și aplicarea diferită a dispozițiilor regulamentare în situații similare. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. ș) s-a reținut că judecătorii, în procesul de aplicare a dreptului, au încălcat Decizia Curții Constituționale nr.732/2014 și Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.6/2016", se precizează într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistrați.