MENIU

Doi copii şi o femeie au ajuns la spital cu avionul Ministerului Apărării

Un bebeluş, un copil şi o femeie au fost transportaţi de urgenţă la Bucureşti, aseară, cu un avion al Ministerului Apărării. Şi asta pentru că serviciul de urgenţă SMURD nu a putut ajunge la ei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Atât copiii, cât şi femeia aveau probleme grave de sănătate.

Cei doi copii şi femeia în vârstă de 61 de ani au ajuns la baza aeronautică 90 Otopeni în jurul orei 22. Pe tot parcursul zborului ei au fost supravegheaţi de către un echipaj al serviciului SMURD. Noul născut şi femeia au fost preluaţi de medicii SMURD din Oradea, iar cel de-al doilea copil a fost adus din Timişoara.

"Copii au fost stabili pe toată perioada zborului, totuşi, în condiţiile în care au nişte afecţiuni destul de grave. Acum, din câte am înţeles, amândoi vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale sau cel puţin vor intra într-o primă fază de continuare a investigaţiilor, care se vor finaliza şi printr-o intervenţie chirurgicală", a declarat Sebastian Gălionu, medic SMURD.

Bebeluşul a fost transportat la spitalul Budimex, iar celălalt copil la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Femeia în vârstă de 61 de ani va primi îngrijirile necesare la Spitalul Bagdasar Arseni.
Mai multe articole despre:
transport pacienţi