MENIU

La un pas de TRAGEDIE: Doi copii în vârstă de 3 și 5 ani au fost intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale

Copii intoxicați Vaslui

Doi copii în vârstă de 3 și 5 ani din Vaslui au fost intoxicați cu o substanță pentru combaterea puricilor la animale. Totul s-a întâmplat după ce bunica lor a stropit câinele pentru purici. Cei mici au fost preluați de medici și sunt în stare stabilă.

Incidentul a avut loc în localitatea Drânceni din județul Vaslui. Imediat după ce bunica a stropit câinele cu soluţie împotriva puricilor, micuţii s-au dus să se joace cu patrupedul.

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, starea celor doi copii e stabilă, sunt conștienți, coerenți, însă prezintă grețuri, vărsături și dureri de cap.

Copiii au fost transferați cu ambulanțele la Iași, unde vor fi făcute investigații de specialitate, pentru că această intoxicație poate genera complicații, inclusiv neorologice și cardiace.

Medicii spun că o adevărată tragedie ar fi putut avea loc dacă micuţii nu erau transportaţi la spital. 

Din păcate, cazul copiiilor intoxicaţi se repetă tot mai des în ultima vreme. La începutul lunii iunie, trei fetiţe din județul Iași, s-au intoxicat după ce au fost spălate pe cap cu o soluție de către bunici.

Iar trei copile, din Braşov, au murit la finalul lunii mai, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluţie antiparazitară destinată oilor.

Mai multe articole despre:
copii intoxicati purici animale spital vaslui