MENIU

CAZ ŞOCANT în Botoşani. Doi copii, găsiţi inconştienţi pe câmp.

Intervenţie Smurd

Poliţia Botoşani anchetează cazul a doi fraţi în vârstă de 7 şi 9 ani care au fost descoperiţi aproape inconştienţi pe un câmp de pe raza localităţii Blândeşti, copiii fiind ulterior internaţi în spital. Din primele informaţii, fraţii au luat o sticlă de vin de acasă şi au plecat să o bea împreună pe câmp.

Incidentul s-a întâmplat vineri după-amiază, în apropierea localităţii Blândeşti, din judeţul Botoşani.

Un bărbat a sunat la 112 după ce i-a găsit pe copii aproape inconştienţi pe un câmp.

"Este vorba despre doi copii de 7 şi 9 ani găsiţi pe câmp inconştienţi de către un cetăţean. Copiii au început să îşi revină când au fost descoperiţi, dar nu vorbeau. Când am ajuns noi erau conştienţi, dar nu puteau comunica cu salvatorii. Au fost preluaţi de către cele două echipaje care au intervenit şi au fost duşi la spital. Se presupune că au consumat băuturi alcoolice pentru că aveau halenă alcoolică", a declarat pentru News.ro Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Poliţia face cercetări în acest caz.

"Fata am crezut ca e moarta. M-am gandit la o intoxicatie. I-am intors pe o parte ca sa nu se inece. Dupa aia, fata a inceput sa respire usor", a povestit barbatul care i-a gasit.

Potrivit purtătorului ce cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Daniela Gheorghiescu, au fost sesizate atât Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, cât şi serviciul social al Primăriei.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că cei doi fraţi, un băiat în vârstă de 7 ani şi o fată de 9 ani, au mâncat împreună cu părinţii acasă, apoi au mers într-o anexă a locuinţei de unde au luat o sticlă cu vin.

Copiii au mers apoi pe un câmp din apropierea localităţii unde au băut din alcoolul luat de acasă. Copiii sunt internaţi în spital în stare stabilă.

Mai multe articole despre:
null