MENIU

Doi chirurgi extenuați, întinși pe podea. Adevărul impresionant din spatele pozei care a uimit lumea

Medicina este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai nobile profesii. Poate consideri că adevărații profesioniști în acest domeniu pot fi numărați pe degete, însă, crede-ne, încă mai există medici buni pe lume! Poza chirurgilor întinși pe podea, care s-a răspândit în doar câteva ore prin tot Internetul, este dovada acestui lucru.

Această întâmplare a avut loc în provincia chineză Fujian și atunci ea a impresionat oamenii din toate colțurile Planetei noastre. Chirurgii abia terminaseră o operație foarte complicată, care a durat 32 de ore și pur și simplu nu se mai puteau ține pe picioare din cauza oboselii.

Operația a început sâmbătă la 08:30 și s-a terminat la asfințitul zilei de duminică.

Din spusele unui doctor, care a asistat în timpul intervenției chirurgicale, medicii trebuiau să înlăture un număr necunoscut de tumori: „Pacientul a fost diagnosticat cu anevrism și angioblastom al trunchiului cerebral. Noi trebuia să le înlăturăm în timpul aceleași operații. Era o operație dificilă, riscantă și care necesita foarte mult timp. Dacă am fi înlăturat una și am fi lezat-o pe a doua, rezultatul putea fi fatal.”

În general, chirurgii se odihneau pe rând — doar câte două ore fiecare. Operația cu durata de 32 de ore a bătut toate recordurile din istoria medicinei.

Ruda pacientului, Han Bakin, a recunoscut: îi era teamă că chirurgii nu vor rezista și vor adormi…

Din fericire, operația a fost una reușită! Chirurgii extenuați pur și simplu au căzut pe podea. Această poză s-a răspândit într-o clipă în toată rețeaua mondială. Lumea noastră nu este lipsită de nemernici, însă în ea încă mai există oameni buni. Medicii spun că astfel de operații îndelungate sunt, în principiu, ceva obișnuit pentru chirurgie.

sursa

Mai multe articole despre:
operaţie