MENIU

Doi angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, răniţi într-o explozie. Starea lor s-a agravat

Doi angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, răniţi într-o explozie

Doi salariați ai Complexului Energetic Oltenia au fost electrocutați, sâmbătă dimineața. Ministerul Energiei a anunţat că trimite la Mina Pinoasa Corpul de Control. Unul dintre bărbaţii răniţi a ajuns la Spitalul de Arşi din Capitală cu arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, starea sa fiind gravă, anunţă medicii. Cea de-a doua victimă a fost operată, însă va suferi alte intervenţii, fiind grav rănită.

UPDATE: Bărbatul care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti a fost supus primului tratament şi în continuare se află în stare gravă. Victima are arsuri pe 35-40% din suprafaţa corpului.

"A intrat în sala de operaţie pentru primul tratament al zonelor arse. Este un pacient foarte grav, care necesită un tratament de lungă durată. Va necesita mai multe operaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Rodica Ciolacu, medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Celălalt bărbat rănit în urma exploziei a fost transportat la Spitalul de Arşi. Potrivit reprezentanţilor acestei unităţi spitaliceşti, victima are arsuri de gradul II pe 60% din suprafaţa corpului şi arsuri de gradul III pe 10%.

Şi starea acestuia este una foarte gravă, în prezent fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă. Reprezentanţii Spitalului de Arşi au precizat că, în următoarele zile, este posibil ca pacientul să fie supus unor intervenţii chirurgicale.

UPDATE: Ambii muncitori răniţi în accidentul de sâmbătă, de la Mina Pinoasa, din judeţul Gorj, au fost transportaţi la spitale din Bucureşti, anunţă Ministerul Energiei. Instituţia precizează că primele date arată că este vorba despre un caz de neglijentă în serviciu, iar la faţa locului este trimisă o echipă a Corpului de Control.

Doi salariați ai Complexului Energetic Oltenia au fost victimele unui accident de muncă, petrecut sâmbătă dimineață.

Cei doi efectuau lucrări de întreținere la un panou electric de la cariera Pinoasa, când a avut loc un scurt-circuit. Victimele au 41, respectiv 48 de ani, și sunt angajați cu experiență.

Nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs accidentul. Cei doi lucrători au fost ajuns la Spitalul de Urgență din Rovinari cu mijloace proprii.

Ambele victime au suferit arsuri pe mâini și pe față, iar un elicopter SMURD a ajuns la Rovinari și l-a preluat pe muncitorul în vârstă de 41 de ani, care este rănit mai grav. Acesta va fi internat la Spitalul Floreasca, din București, scrie realitateadegorj.net.

Mai multe articole despre:
accident complex energetic oltenia