MENIU

Doi adolescenţi din Brăila AU DISPĂRUT DE ACASĂ. Poliţiştii îi caută în tot judeţul

O fată de 14 ani şi un băiat de 16 ani, ambii din judeţul Brăila, sunt căutaţi de poliţişti după ce au dispărut de acasă, dispariţia adolescentei fiind semnalată de părinţi după trei săptămâni de când fusese văzută ultima oară, în timp ce tânărul a plecat de la locuinţa sa în urmă cu două zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Șogor, fata de 14 ani, Monica Bereandă, este elevă la o şcoală generală din Brăila şi a dispărut de acasă în 31 mai, însă familia a anunţat oamenii legii abia în 18 aprilie, cazul fiind făcut public joi.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că adolescenta nu a mai frecventat şcoala după ce a dispărut, iar de câteva ori în acest interval a fost văzută în Piaţa Halelor din Brăila, precum şi în două cartiere mărginaşe ale oraşului.

Fata este slabă, are 155 centimetri înălţime, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, iar ca semn particular are o aluniţă pe nas. La data dispariţiei, ea purta o bluză verde cu negru, bluză de trening albastră, pantaloni verzi, pantofi sport gri.
De asemenea, poliţiştii brăileni caută un adolescent de 16 ani, Mihail Amza, care a dispărut de acasă, în urmă cu două zile, dispariţia fiind anunţată de tatăl său.

Băiatul este elev la un liceu din municipiul Brăila şi locuieşte cu tatăl său, mama sa fiind plecată la muncă în străinătate.

În 20 mai, tânărul a plecat spre şcoală, în timp ce tatăl lui a mers la serviciu, acesta fiind ultimul moment în care cei doi s-au întâlnit. Când s-a întors acasă, bărbatul a observat că fiul său nu era acasă şi a încercat să-l sune, însă acesta avea telefon mobil închis.

Potrivit poliţiştilor, băiatul a plecat de acasă de mai multe ori, fără să-şi anunţe familia, ultima dată în 7 aprilie, atunci fiind găsit în comuna Gropeni. El a declarat atunci că intenţionează să se angajeze ca îngrijitor de animale la stânele din zonă.

Astfel, în prezent, poliţiştii îl caută la stânele din judeţul Brăila.

Adolescentul are 175 centimetri înălţime, constituţie atletică, faţa ovală, păr şaten, tuns scurt, şi 65 de kilograme, fără semne particulare.

Persoanele care pot oferi informaţii despre cei doi minori sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau la 116.000 - numărul unic european pentru sesizarea dispariţiilor de copii, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Mai multe articole despre:
poliţie copil Brăila căutări dispărut