MENIU

DOCUMENT Polițiștii, obligați să faca zilnic "pontajul" amenzilor aplicate

Polițist în acțiune

Sindicatul Europol acuză faptul că asupra polițiștilor se pune o presiune suplimentară prin faptul că, de câteva zile, șefilor li s-a cerut să transmită o centralizare a amenzilor aplicate, dar și a numărului de oameni care s-au aflat la lucru. 

Documentul publicat pe pagina de FB a Europol și adresat tututor structurilor, centrale și locale, din Poliția Română îi obligă pe șefii acestora ca la finalul fiecărei zile, până la ora 23:00, să transmită numărul de amenzi contravenționale aplicate, numărul de avertismente, dar și numărul total al polițiștilor implicați în acțiunile respective.

Potrivit Europol, o astfel de solicitare dă startul "vânătorii de amenzi" și ar fi pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști.

 

"Este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un "indicator" de performanță." Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această "normă" iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt.", a transmis Europol.