MENIU

DNA: Victor Ponta punea presiune pe inspectorii fiscali

Rechizitoriul DNA în dosarul în care premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată arată că acesta punea presiune pe inspectorii fiscali, pe care îi amenința cu instanța. 

Din corespondenţa purtată pe calea adreselor între inculpatul Ponta Victor-Viorel şi inspectorii fiscali în timpul efectuării controlului rezultă că acesta le-a transmis agenţilor statului că va sesiza instanţa de judecată şi parchetul în situaţia în care actul de control nu va fi încheiat cât mai curând, sperând prin aceasta acţiune că inspectorii vor renunţa la solicitare.
Cu toate acestea, inspectorii au insistat şi i-au transmis inculpatului Ponta Victor-Viorel că nu pot încheia controlul fără respectivele documente justificative.

Având reprezentarea faptului că în lipsa acelor documente organele fiscale pot constata posibile fapte de evaziune fiscală, sau alte fapte de natură penală, Ponta Victor-Viorel s-a înţeles cu Şova Dan-Coman să întocmească şi sa falsifice documentele în modalitatea descrisă mai sus pe care ulterior cei doi le-au folosit în faţa organelor fiscale.

Prin adresa nr. (…)/23.08.2011 (vol. 7, fila 30) inculpatul Ponta Victor-Viorel a înaintat inspectorilor ANAF, cele 16 rapoarte de activitate false. După depunerea înscrisurilor, întrucât inspectorii nu au avut posibilitatea să constate caracterul fals al acestora, prin procesul-verbal din data de 07.09.2011 au închis controlul fiscal efectuat la cabinetul de avocat fără să se
atragă vreo consecinţă de orice natură faţă de societatea de avocaţi sau faţă de cabinet.