MENIU

DNA verifică dacă ministrul Cuc a ordonat Tarom să țină la sol avioanele în ziua moțiunii

Scandalul provocat de demiterea fostei directoare a TAROM ia amploare. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, DNA s-a autosesizat în urma acuzațiilor la adresa lui Răzvan Cuc, care i-ar fi cerut fostei directoare a companiei să țină la sol aeronavele în ziua moțiunii de cenzură. Tot azi, Guvernul a anunțat că a trimis corpul de control atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Tarom.

DNA s-a autosesizat în cazul acuzațiilor că ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut fostei directoare Tarom, Mădălina Mezei, să rețină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii să nu poată vota.

Dăncilă trimite Corpul de Control la TAROM și Ministerul Transporturilor

Viorica Dăncilă a aflat din presă despre scandalul de la TAROM, aşa că trimite Corpul de Control să verifice dacă acuzaţiile sunt adevărate.

Totul a izbucnit după demiterea şefei companiei. Într-o intervenție la Realitatea TV, Mădălina Mezei a declarat că Răzvan Cuc i-a cerut să țină la sol mai multe aeronave în ziua votului la moțiunea de cenzură. Surse Realitatea au declarat că unii lideri ai opoziției din provincie au aflat despre acest lucru și au pornit cu o seară înainte spre București, cu mașinile.

Ministrul interimar al Transporturilor spune însă că fosta șefă TAROM minte și că ar trebui să se întoarcă la ce știe ea mai bine: ticketing și protocol. Între timp, Consiliul de Administrație al companiei a venit cu precizări legate de revocarea lui Mezei: aceasta ar fi întârziat modernizarea flotei și nu ar fi restructurat compania. 

Consiliul de administrație al Tarom a transmis un comunicat în care explică decizia de revocare din funcție a Mădălinei Mezei. Potrivit informării de presă, consilul de administrație al companiei a constatat nerespectarea contractului de mandat de către doamna Mezei. Totodată, aceasta ar fi întarziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier. În plus, în comunicat se mai precizezază că a fost desemnat un nou director general provizoriu, în persoana domnului Valentin Nicolae Gvinda.

În apărarea Mădălinei Mezei au sărit piloţii. Cel mai vehement a fost Emil Dobrovolschi, soțul purtătoarei de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis. ,,Noi, piloții, nu facem politică. Pilotăm avioane și ducem pasageri la destinație, în siguranța. Am tăcut si ne-am înghițit amarul când ne-au pus șefi tot felul de mercenari și oameni fără nicio experiență,'' spune pilotul. ,,Acum politrucii ne schimbă din răzbunare al patrulea manager general, unul crescut în Tarom și care are cu adevărat planuri de viitor și noi tăcem?,'' se întreabă Emil Dobrovolschi.

Reamintim, consiliul de Administrație al TAROM a decis la începutul acestei săptămâni revocarea Mădălinei Mezei din funcția șef al operatorului național aerian, după ce aceasta a fost numită în funcție în luna iunie. 

Mai multe articole despre:
null