MENIU

DNA, pe urmele lui Silvian Ciupercă. Procurorii au ridicat acte de la Spitalul Judeţean Slobozia

Percheziţiile desfăşurate de procurorii anticorupție, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în dosarul în care preşedintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, este acuzat de corupție, s-au finalizat, după mai bine de 12 ore. Reprezentanții DNA au ridicat mai multe acte, respectiv contracte de achiziţii publice, precum şi copii după rapoartele întocmite cu ocazia controalelor efectuate, în lunile ianuarie şi aprilie ale acestui an, de către reprezentanţii Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii şi cei ai Camerei de Conturi Ialomiţa, potrivit Adevărul.     Ancheta DNA demarată miercuri la Slobozia a vizat şi sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Procurorii anticorupţie au descins în mai multe birouri şi au luat cu ei mai multe acte. Surse spun că preşedintele CJ Silvian Cipercă ar fi încercat să îl determine pe un reprezentant al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii să modifice un raport. Citeste mai mult: adev.ro/ne7vqu

Mai multe surse judiciare au precizat faptul că preşedintele Silvian Ciupercă ar fi încercat să-l determine pe un reprezentat al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, venit în control la Spitalul din Slobozia, să modifice concluziile pe care le-a trecut în raportul efectuat, după verificările din ianuarie.
Însă, deocamdată, de la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia nu a fost chemat la audieri sau reţinut, niciun angajat reprezentant al serviciilor controlate miercuri de procurorii DNA.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie eu efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, fiind vizat şi preşedintele CJ, Silvian Ciupercă,  cel care este acuzat de corupție. În acest dosar sunt vizaţi şi directori din cadrul Spitalului Judeţean Ialomiţa, cu suspiciuni de fapte de corupţie.

Într-un comunicat de presă remis, miercuri dimineaţă, DNA a precizat că percheziţiie se desfăşoară în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia instituţie publică unde au loc percheziţii este Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia, conform mediafax.ro.