MENIU

Procurorii extind urmărirea penală pentru ginerele lui Băsescu și Petru Lucinschi

<p>Procurorii extind urmărirea penală pentru ginerele lui Băsescu și Petru Lucinschi</p>

Procurorii DNA extind urmărirea penală pentru ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, cercetat sub control judiciar pentru complicitate la șantaj, şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Anchetatorii îi acuză pe cei doi că ar fi falsificat un document prin care l-au făcut pe omul de afaceri, Alexandru Horpoş, dator la Sergiu Lucinschi cu două milioane de euro.

"Urmează să discutăm extinderea de urmărire penală pentru infracţiunea de fals în înscrisuri şi instigare la fals intelectual. Fals în înscrisuri şi instigare pentru lucinschi şi pricop? Astăzi pentru Lucinschi, mâine pentru Pricop. Priveşte un contract încheiat la notar între domnul Lucinschi şi încă o persoană şi trebuie să se verifice condiţiile în care s-a încheiat contractul", a declarat avocatul lui Sergiu Lucinschi, Cătălin Dancu.

''La data de 17 martie 2015, în fața unui notar public, inculpatul Lucinschi Sergiu a declarat în mod nereal faptul că, în perioada 2008-2010, sub semnătură proprie, a remis cu titlu de împrumut unui om de afaceri suma de 2.000.000 euro. Prin această acțiune, cu intenție, inculpatul Lucinschi Sergiu l-a instigat pe notarul public respectiv să comită, fără vinovăție, un fals intelectual, cu ocazia întocmirii și autentificării acelui contract de împrumut'', se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

În dosarul omului de afaceri a fost arestat preventiv Constantin Comăneanu, ofițer de poliție din cadrul DIICOT. De asemenea, în cauză, este anchetat procurorul DIICOT Remus Jurj.