MENIU

DNA cere Instanței Supreme grăbirea proceselor lui Dragnea și Vâlcov

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicită urgentarea termenelor în procesele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, ambele aflate în faza de apel, informează Realitatea TV.

Surse citate de Realitatea TV spun că DNA solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție să ia în calcul schimbarea termenelor stabilite în cazul celor doi lideri PSD, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov,

"DNA cere Instantei Supreme preschimbarea termenelor din procesele lui Liviu Dragnea si Darius Valcov. Cel dintai era programat in 20 mai, iar celalalt la 11 iunie. Inalta Curte va stabili daca se impune grabirea celor doua cauze", scrie jurnalista Ionela Arcanu pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a primit zilele trecute un "respiro" de mai bine de o lună, deși toată lumea se aștepta ca instanța să rămână în pronunțare.

DNA a fost criticată că nu a insistat pentru pronunțare în procesul lui Dragnea de luni, după sentința de la fond și un apel în care nu se schimbase nimic. Ce s-a întâmplat de fapt: procurorul de ședință, Raluca Mirica, a venit cu două exceptii de neconstitutionalitate, fapt care a dus la stabilirea unui nou termen, pentru 20 mai.

În cazul consilierului guvernamental Darius Vâlcov, după ce motivarea sentinței de fond a durat peste un an, primul termen din apel s-a soldat cu o amânare de aproape două luni, până la data de 11 iunie!

Condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, Darius Vâlcov a intrat în faza de apel cu o mare întârziere cauzată de tergiversarea motivării.

Scenariu negru: Dragnea "va face țăndări" alegerile prezidențiale pentru a obține imunitate

Mai multe articole despre:
DNA Liviu Dragnea Darius Vâlcov