MENIU

DNA acuză că firma Tel Drum şi-ar fi regizat insolvenţa

<p>DNA vs Tel Drum </p>

Firma Tel Drum a creat aparenta unei stari de insolventa, iar in realitate societatea nu are probleme financiare, acuza DNA. Motivul: firma vrea sa se sustraga de la raspunderea penala in dosarul deschis lui Liviu Dragnea. Pe de alta parte, directorul general al societatii, Petre Pitis, arata ca firma are probleme cu lichiditatile si a avut mai multe incidente la plati.

Ziare.com a studiat dosarul de insolventa a firmei Tel Drum aflat pe rolul Tribunalului Teleorman. Firma a avut in ultimii ani contracte uriase cu statul, cu administratia locala sau finantate din fonduri europene. Surprinzator, pe fondul a doua anchete DNA, actionarii au cerut insolventa.

Intalnirea de la Tel Drum

Totul incepe pe 6 ianuarie 2018, ora 14:30. Atunci, actionarii Tel Drum s-au intalnit pentru a discuta situatia delicata a companiei. Cel care a facut solicitarea era chiar directorul general al societatii, Petre Pitis, cel care detine in acte 54,006% din actiunile firmei.

La Adunarea Generala au participat si ceilalti actionari: Liviu Lucian Dobrescu (43,999%), Marinela Panaitov (0,665%), Florea Neda (0,665%) si Mirela Costache (0,665%).

Toti actionarii au votat in unanimitate pentru deschiderea procedurii de insolventa, iar de intreaga procedura a fost delegat sa se ocupe Petre Pitis. In aceeasi zi, Pitis a trimis o notificare catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili in care anunta intentia de a intra in procedura insolventei.

De ce atata graba?

Pe 17 ianuarie 2018, procurorii DNA au pus firma sub acuzare pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu. Masura a fost luata in dosarul in care liderul PSD este cercetat ca ar fi in spatele societatii. Liviu Dragnea este acuzat in acest caz de grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu.

In aceeasi zi, Petre Pitis a trimis o adresa la Tribunalul Teleorman in care cere instantei intrarea in insolventa. El solicita ca administrator judiciar sa fie numita firma Casa de Insolventa Transilvania (CITR) Filiala Ilfov SPRL.

Nu era prima data cand Tel Drum avea probeleme la DNA. Acestea s-au acutizat din decembrie 2017. Pe 12 decembrie 2017, procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 4,1 milioane de lei, intr-un dosar in care Tel Drum era acuzata de fraude europene. Banii au fost opriti intr-un cont bancar pana la finalizarea procesului. Societatea a fost trimisa in judecata in acest caz pe 27 decembrie 2017.

Printre oficialii companiei inculpati erau si reprezentantii companiei: Petre Pitis, Mircea Visan si Florea Neda.

Citeşte continuarea pe ziare.com.

Mai multe articole despre:
Tel Drum insolvenţă tel drum