MENIU

Dmitri Medvedev acuză Ucraina și SUA că vor un nou Cernobîl la Zaporojie. "Și la centrale nucleare ale UE se pot întâmpla accidente"

Dmitri Medvedev

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a lansat vineri o amenințare voalată la adresa aliaților occidentali ai Ucrainei, care au acuzat Rusia că a creat riscul unei catastrofe nucleare prin staționarea de forțe în jurul centralei ucrainene Zaporojie. În stilul tipic al propagandei de la Kremlin, Medvedev a trecut la amenințări voalate, sugerând că și la centralele nucleare din UE "se pot produce accidente".

Postarea lui Dmitri Medvedev a pornit de la faptul că Ucraina acuză Rusia de atacuri din apropierea centralei asupra orașelor ucraienene din proximitate, știind că forțele ucrainene nu pot risca să riposteze. 

„Ei [Kievul și aliații săi] spun că este Rusia. Evident, este un nonsens 100%, chiar și pentru publicul stupid rusofob", a scris Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său Telegram, potrivit The Moscow Times.

„Ei spun că se întâmplă din pur hazard, ca și cum 'nu am fi vrut'(...) Se pare că jigodiile de la Kiev și patronii lor occidentali sunt gata să orchestreze un nou Cernobîl. Rachete și obuze cad din ce în ce mai aproape de reactorul centralei nucleare din Zaporojie", a mai afirmat Medvedev.

„Ce pot să spun? Să nu uităm că și Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidentele se pot întâmpla și acolo", a sugerat fostul președinte și premier, considerat unul ditre oamenii de încredere al lui Vladimir Putin.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU a transmis că bombardamentul de la Zaporojie cea mai mare centrală nucleară din Europa, ar putea provoca un dezastru nuclear, dar nu a reușit să organizeze condițiile pentru o inspecție.

Mai multe articole despre:
medvedev zaporojie cernobil razboi ucraina