MENIU

Dispozitivul CARE CITEȘTE GÂNDURI a fost creat de AMERICANI

Un grup de cercetători din Statele Unite lucrează acum la crearea unui decodor care ar putea pe viitor să citească gândurile pacienților.

Dacă sunt două superputeri pe care oricare dintre noi probabil ar vrea să le posede vreodată, atunci cu siguranță acestea sunt puterea de a zbura și cea de a citi gândurile celorlalți. Cea din urmă s-ar putea dovedi pe viitor mai ușor de atins, iar unii oameni de știință deja susțin că au făcut progrese uriașe spre a putea citi cu siguranță gândurile altora.

Ideea acestui proiect a apărut atunci când s-a descoperit că anumiți neuroni se activează doar în momentul în care auzim anumite sunete. În acest fel, s-a putut crea un algoritm complex care se folosește de informațiile legate de declanșarea neuronilor pentru a decoda gândurile oamenilor. Acest lucru este posibil și datorită faptului că, indiferent dacă vorbești sau ești tăcut, activitatea neuronală rămâne aceeași. Teoretic, în situația în care un astfel de aparat ar funcționa perfect, nu ai avea cum să îți ascunzi gândurile.

Pentru a se testa acest decodor bazat pe o tehnologie nouă, au fost efectuate niște teste speciale în care au fost implicați mai mulți subiecți. Fiecăruia i s-a dat de ...

Află totul despre dispozitivul care anulează orice speranță de intimitate






Mai multe articole despre:
neuroni citeste ganduri decodor