MENIU

Discuțiile dintre piloți și turnul de control în cazul aeronavei care a aterizat de urgență pe Otopeni - AUDIO - Zgomot ciudat în cabină

Avion

Realitatea Plus a obținut, în exclusivitate, conversația dintre turnul de control și piloții avionului care s-a întors de urgență pe aeroportul Otopeni. Din cauza unei defectiuni tehnice, aeronava se îndrepta spre Bruxelles si a facut cale-ntoarsa, la scurt timp după decolare. Avionul apucase să urce până la o altitudine de 4 mii de metri, atunci când piloții au luat decizia de a reveni pe Aeroportul Henri Coanda. 

Wizzair MT6032: Problemă tehnică. Am vrea să ne întrerupem urcarea și să întoarcem pe aeroportul Otopeni

Turnul de control: Opriți urcarea la nivel 1-3-0 (n.r. aprox. 4000 de metri)

Au trecut doar 6 minute de la decolare în momentul în care piloții aeronavei și-au dat seama că ceva este în neregulă și au anunțat turnul de control că trebuie să se întoarcă pe aeroport. Coincidență sau nu, cu doar câteva minute înainte, în timp ce controlorii de trafic aerian vorbeau cu piloții pe un alt subiect, din cabina avionului se aude un sunet neobișnuit.

"Aici turnul de control, v-am identificat, întoarceți spre stânga, continuați..."
"Întoarcem spre stânga..."

Într-un răspuns pentru Realitatea PLUS, reprezentanții companiei aeriene numesc incidentul "o verificare tehnică neplanificată". și subliniază că aeronava a aterizat în siguranță. Pasagerii, spun reprezentanții companiei, au ajuns la destinația inițială în judul prânzului. Compania le-a transmis acestora scuze. 

Un avion cu destinația Bruxelles, care abia decolase de pe Otopeni, a fost nevoit la doar 20 de minute după aceea să întoarcă pe Aeroportul Henri Coandă. Pasagerii au fost debarcați și li s-a spus că este vorba de o defecțiune tehnică.

După 20 de minute, avionul s-a întors pe aeroportul din Capitală, iar după alte 20 de minute, pasagerii au fost coborâți din avion.

 

Mai multe articole despre:
wizzair otopeni