MENIU

Directorul SRI, chemat marți în Parlament pentru discuții privind tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Directorul SRI FOTO: Facebook

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), va participa marţi, 22 februarie, la o şedinţă a comisiei parlamentare pentru controlul SRI, unde i se vor solicita situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO.

Şedinţa este programată la ora 13.30. Parlamentarii din comisie au decis să invite conducerea SRI pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România. 

„În fiecare zi, apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră are întrebări pentru conducerea SRI”, a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele comisiei, scrie Agerpres.

Participarea lui Eduard Hellvig la ședința din Parlament are loc în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin,a spus că va recunoaște indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei. 

Totodată, România a cerut la reuniunea miniștrilor de externe din UE finalizarea pachetului de sancțiuni pentru Rusia, după cum a informat Ministerul Afacerilor Externe.