MENIU

Managerul Spitalul Floreasca, demis. Motivul: Secţia de Arşi nu este complet funcţională

Directorul Spitalul Floreasca, demis. Motivul: Secţia de Arşi nu este nici acum funcţională

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş - Cadariu, a decis să îl demită pe directorul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, în condiţiile în care Centrul de Arşi din cadrul Spitalului nu este nici acum funcţională, cu toate că spitalul a organizat ieri un eveniment în care se anunţa că Secţia funcţionează. 

Ieri, Spitalul Floreasca a organizat un eveniment de presă în care anunţa că Secţia de Arşi este în sfârşit funcţională. În această dimineaţă, ministrul Sănătăţii a mers într-o vizită la spital şi a constatat că de faptul barocamera nu funcţionează, că personalului nu era la serviciu.

Supărat de această situaţia, ministrul a decis demiterea conducerii Spitalului Floreasca.

"Sunt banii bucureştenilor, ai românilor. Nu mai putem accepta afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu ne putem bate joc. Nu am venit să tai panglici", a spus ministrul Sănătăţii. Conform acestuia, barocamera din cadrul Secţiei de Arşi nu este funcţională, iar când a ajuns la Spitalul Florească personalul nu era la serviciu.

"L-am demis pe domnul director, Nicuşor Louchi. Nici dintre cei care ar fi trebuie să fie astăzi la serviciu nu sunt, mi se pare inadmisibil. Avem o responsabilitate faţă de cetăţeni, cred că afirmaţiile neadevărate trebuie urgent retractate şi în cel mai scurt timp această mare investiţie să poate deveni funcţională", a detaliat ministrus Sănătăţii, completând că a primit explicaţii abracadabrante.

Patriciu Achimaş - Cadariu a mai spus că în decembrie a dat conducerii Spitalul Floreasca termen 3 luni ca Secţia să fie funcţională. "Este deja a patra lună, nu am forţat pe nimeni să facă imposibilul", a spus ministrul.

Ministrul Sănătății l-a numit director interimar al Spitalului Floreasca pe Sorin Păun, directorul medical al unității spitalicești.