MENIU

Șeful CNAIR - Cristian Pistol, reacție în scandalul mitei directorului din subordine - Florea Dascălu, reținut de DNA

Șeful CNAIR - Cristian Pistol, reacție în scandalul mitei directorului din subordine - Florea Dascălu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reacționat după reținerea directorului Florea Dascălu de către procurorii anticorupție, prins în flagrant când luat mită de 10 mii de lei.

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis un comunicat de presă după ce DNA a anunțat că directorul Florea Dascălu a fost reținut. Cristian Pistol a anunțat că Dascălu va fi suspendat din postul deținut în funcție de decizia instanței.

Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, a fost reținut de procurorii DNA duminică, prins în flagrant în timp ce lua mită de la un om de afaceri din Arad. Șpaga de 10.000 de lei ar reprezenta valoarea unei partide de vânătoare. 

Cel mai longeviv director din CNAIR, reținut de DNA - Florea Dascălu, prins în flagrant când lua ȘPAGĂ de 10.000 de lei

Dasacălu este acuzat de procurorii DNA că a luat mită și a făcut trafic de influență pentru a ajuta o firmă să câștige contracte de deszăpezire. Faptele s-ar fi petrecut în perioada mai-octombrie 2022, iar suma primită ca mită este de 37.000 de lei.

Punct de vedere al DG CNAIR privind reținerea directorului pentru întreținere, Florea Dascălu.

„Am luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreținere al CNAIR, Florea Dascalu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotătârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii voi lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu”, a transmis, într-un punct de vedere, directorul CNAIR - Cristian Ovidiu Cătălin Pistol.