MENIU

Directorul FBI, tur de forță la București. Discuții fulger cu șefii DNA și DIICOT

Christopher A. Wray, directorul FBI. Foto: Profimedia

 Christopher A. Wray, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) din august 2017, a făcut un tur de forță la București, marcând un moment crucial în colaborarea dintre autoritățile americane și cele române în domeniul combaterii criminalității.

În cadrul vizitei la Ministerul Public, el s-a întâlnit cu procurorul general al României, precum și cu șefii Direcției Naționale Anticorupție și ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru a discuta despre consolidarea cooperării dintre autoritățile judiciare din București și Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii, având în vedere relația deja existentă între aceste instituții.

Primul pacient cipat de Elon Musk sfidează legile naturale: "Poate controla mouse-ul unui calculator prin gândire!"

În urma discuțiilor, părțile au ajuns la o înțelegere, cel puțin în cazul Direcției Naționale Anticorupție, prin șeful acesteia, Marius Voineag. Conform acesteia, va exista  o cooperare în materia schimbului de informații, beneficiind de prezența agenților FBI din întreaga lume. Informațiile obținute de aceștia pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupția instrumentate de DNA.

Pe de altă parte, ofițeri de poliție judiciară din Direcția Națională Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI în Statele Unite. Asta va însemna că investigațiile de la București vor avea, de acum, inclusiv mijloace și mai ales metode folosite de agenția americană.

Negocieri pe ultima sută de metri: Piedone și Șucu, favoriții Coaliției pentru Primăria Capitalei

Mai multe articole despre:
fbi directorul fbi dna diicot