MENIU

Director ELECTRICA,condamnat pentru corupție,eliberat după ce a făcut un PROIECT DE 1 MILION de EURO

Director ELECTRICA,condamnat pentru corupție,eliberat după ce a făcut un PROIECT DE 1 MILION de EURO

Condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul „Electrica Banat”, fostul director general al companiei, Ioan Livius Milea, a fost eliberat condiţionat după ce a muncit în spatele gratiilor - scrie redesteptarea.ro. 

Fostul director general al Electrica Banat, Ioan Livius Milea, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi spălare de bani, a fost pus în libertate după îndeplinirea condiţiilor pentru eliberarea condiţionată.

Astfel, Ioan Livius Milea a executat efectiv o treime din pedeapsă, câştigându-şi libertatea lucrând în spatele gratiilor. Dacă, Adrian Năstase, spre exemplu, scrie cărţi în puşcărie, Milea a lucrat în domeniul în care este specializat, realizând un proiect de raţionalizare a consumului de energie electrică.

„A câştigat zile de muncă. Să dea la lopată când ştie să facă proiecte!? A făcut un proiect de raţionalizare a consumului de energie electrică. Dacă va fi aplicat în toate penitenciarele din România va duce la o economie de un milion de euro. Proiectul e pus în practică parţial. Am înţeles că este făcută deja o economie de vreo 40 de mii de euro”, a declarat avocatul lui Milea, Viorel Paşca.

Directorul Penintenciarului Popa Şapcă din Timişoara, Ioan Băla, nu a putut confirma cifrele avansate de avocatul Viorel Paşca, dar a confirmat existenţa proiectului despre care nu a putut oferi foarte multe detalii, fiind vorba de „chestiuni tehnice”.

Citește mai mult pe redesteptarea.ro