MENIU

Dinastiile PSD, zeci de copii şi rude ale liderilor au funcţii bine plătite la stat

Angajarea mezinului lui Adrian Năstase pe postul de consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor e o nouă dovadă a sistemului clientelar construit în jurul liderilor PSD, care profită de poziția din partid pentru a-și angaja copiii şi rude în funcţii bine plătite la stat. Zeci de fii și fiice de social-democraţi au ajuns astfel pe poziții înalte în administrația centrală, potrivit unei analize G4media.ro..

Mihnea-Daniel Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, nu va primi bani pentru funcţia de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, 

Victor Florin Dăncilă este angajat la Curtea de Conturi, fără să fie clar dacă lucrează la cabinetul președintelui Curții, Mihai Busuioc, unul dintre apropiații fostului lider PSD, Liviu Dragnea, sau la cabinetul lui Ilie Sârbu, vicepreședinte al Autorității de Audit.

Şi fiica lui Petre Daea, Dana Florentina, este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, o instituţie din subordinea Ministerului Agriculturii. Daea a recunoscut că îşi ajută fiica ”să își facă un rost în viață”.

Fiul lui Gabriel Oprea (fost lider PSD, apoi UNPR, rămas cu legături puternice la vârful PSD), Gabriel Marin Oprea, a fost angajat pe ascuns două luni, între 1 mai și 1 iulie, în Ministerul Agriculturii, potrivit G4media.ro.

Alţi copii de lideri PSD angajaţi în divesre posturi de stat sunt fiicele lui Florin Iordache şi Paul Stănescu, precum şi fii fostului șef PSD Neamț, Ioan Munteanu şi al lui Tudor Buzatu, baronul PSD de Vaslui.

Tot în 2018, în aceeași zi cu Remus Munteanu, premierul Dăncilă l-a numit secretar de stat la Departamentul pentru Parteneriatele Strategice pe Tudor Buzatu, fiul vicepreşedintelui PSD Dumitru Buzatu (liderul PSD Vaslui).

Lista şi biografiile complete ale copiilor de lideri PSD angajaţi la stat o puteţi citiţi AICI.

Mai multe articole despre:
PSD Adrian Năstase