MENIU

Din secretele recrutorilor: Cum îți crești șansele să obții jobul dorit

Obtinerea unui loc de munca tine mai degraba de arta, decat de stiinta si amestecul rezultat te poate propulsa spre succes. Cand stii ce sa faci si ce sa nu faci, vei merge cu pasi siguri la interviul de angajare. Lou Adler, de la LinkedIn, reteaua de socializare a profesionistilor, ofera 12 secrete ale meseriei, pentru cei care se afla in cautarea unui job, scrie manager.ro.

Apeleaza cu succes la planul de cautare a jobului 20/20/60. Ce inseamna asta? Doar 20% din efortul tau se va concentra asupra gasirii unui loc de munca, 20% se indrepta spre CV si profilul social - asigura-te ca sunt usor de gasit si restul tine de networking.
 
Meditatia de zece secunde. Analizeaza-ti CV-ul timp de zece secunde si trece in revista elementele care ies in evidenta. Acesta este timpul alocat de un angajator CV-ului tau, care decide daca il pastreaza sau il arunca la cosul de gunoi.
 
Un guru al networking-ului. Angajatorii recunosc transparent ca angajeaza cei mai buni oameni pe baza recomandarilor. Asadar, cand gasesti un job pe gustul tau, foloseste-te de LinkedIn pentru a afla cine este "conectat" la compania respectiva. Solicita ajutor din partea acelei persoane. Networking-ul iti deschide usa catre "piata secreta a muncii". 
 
Trebuie sa ai o strategie, o tactica. Nu te concentra asupra locatiei, companiei si functiei respective. Pune-ti intrebari legate de impactul locului de munca respectiv asupra companiei. 
 
Ai voie sa pui intrebari! Nu il lasa pe angajator sa te mitralieze cu intrebari. Intreaba-l, la randul tau, de ce este disponibil acel job, de cat timp cauta un om pentru a ocupa pozitia si mai ales care sunt responsabilitatile si provocarile functiei. Chiar daca locul de munca respectiv nu ti se va potrivit ca o manusa, vei reusi sa te adaptezi la situatie, odata ce-l obtii. Citeste mai mult...