MENIU

DIICOT, descinderi cu doctori și psihologi în centrele sociale pentru bătrâni din București și județul Ilfov. Tragedii pe bandă rulantă: morți și sinucideri - FOTO

Bătrâni maltratați și umiliți, în căminele groazei din București și Ilfov. Percheziții de amploare se desfășoară, la această oră, în mai multe centre sociale din Capitală și județul Ilfov, după ce mai mulți vârstnici au fost filmați în timp ce sunt ținuți în condiții inumane, în chinuri cumplite. Ancheta vizează și două instituții publice. Atenție, informațiile șunt șocante și vă pot afecta emoțional! 

Sunt percheziții de amploare în mai multe centre sociale din București și județul Ilfov, după ce mai ai mulți bătrâni au fost filmați în condiții inumane. Oamenii erau bătuți, neîngrijiți, chinuiți și lăsați să moară de foame. Imaginile șocante au apărut în spațiul public. 

Zeci de bătrâni, exploatați în centrele sociale unde ar fi trebuit să găsească alinare

Zeci de bătrâni, mulți dintre ei cu probleme grave de sănătate, au fost supuși la chinuri inimaginabile. În căminele groazei, oamenii au fost lipsiți de apărare în fața celor care ar fi trebuit să-i îngrijească. Unul dintre centre funcționa într-un apartament închiriat fără ca proprietarul să știe ce se întâmplă acolo. Casa era plină de ploșnițe, iar bătrânii căzuți la pat erau lăsați să doarmă în mizerie.

Imagini înfiorătoare într-un azil de bătrâni din Sibiu. Pacienți ținuți murdari, în condiții insalubre - VIDEO

"Vor fi evaluate medical și se vor acorda îngrijirile de specialitate. Exploatarea acestor persoane se făcea prin constrângere, prin exercitare de acte de violență, prin muncă neremunerată, lipsea medicamentația necesară fiecărei persoane în parte, hrana era inadecvată și aceste persoane erau supuse unor tratamente degradante și inumane. În urma tuturor acestor activități, scopul principal este acela de a salva viețile oamenilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Georgian Drăgan.

Tragedii pe bandă rulantă în căminele groazei: morți și sinucideri

În tot acest timp, au avut loc tragedii pe bandă rulantă. Un bărbat de 60 de ani s-a aruncat de la balcon și a murit pe loc. Alții au decedat din cauza tratamentelor aplicate, arată surse din anchetă.

Oamenii legii au pus în aplicare 31 de mandate de percheziții în București și în 6 județe. 26 de persoane sunt bănuite în dosar și 15 martori vor fi audiați.