MENIU

CODRUȚ SEREȘ și ZSOLT NAGY, plasați sub control judiciar

<p>In decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat de Inalta Curte la sase ani inchisoare cu executare in dosarul privatizarilor strategice</p>

Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost plasați sub control judiciar de catre ICCJ, pentru a nu parasi tara. Procurorii DIICOT au cerut anterior arest la domiciliu pentru Codruț Sereș, în dosarul Privatizarilor Strategice. Cei doi vor avea un nou termen in dosar pe 26 noiembrie. 

Completul ICCJ care judecă dosarul privatizărilor strategice a stabilit, miercuri, măsura controlului judiciar în cazul fostului ministru Codruţ Şereş şi al altor trei inculpaţi, în timp ce pentru Gabor Kerekes, care este plecat din ţară, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Aceștia trebuie sa primesca sentinta definitiva de la ICCJ in dosarul Privatizarilor Strategice. Procurorii DIICOT au cerut arest la domiciliu pentru Codruț Sereș. Astfel, procurorii vor să evite ca acesta să plece din țară pana in ziua in care se va afla verdictul. De asemnea, procurorii au cerut arest preventiv și pentru un alt inculpat din dosar, Zsolt Nagy, scrie Mediafax. 

In afara lui Şereş, au fost puşi sub control judiciar Zsolt Nagy, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Procurorii DIICOT ceruseră instanţei ca în cazul celor patru să fie luată măsura arestului la domiciliu.

Măsurile preventive au fost dispuse după ce instanţa supremă a constatat că Gabor Kerekes, inculpat în dosar, a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis recent instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.

Pe 3 decembrie 2013, Codrut Seres a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Pruvatizarilor Strategice pentru tradare. Zsolt Nagy - cinci ani de inchisoare. Sentinta nu era definitiva, scrie Hotnews.

Astfel, potrivit procurorilor, Seres, Nagy si fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infractional cu carater transnational, din care au facut parte si deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu (judecati pentru spionaj intr-un alt dosar), dar si alti trei inculpati (un turc, un ceh si un romano-englez).

Mai multe articole despre:
null