MENIU

DIICOT: Banii falsificaţi la Oradea, depozitaţi la sediile unor firme şi distribuiţi în ţări UE

DIICOT: Banii falsificaţi la Oradea, depozitaţi la sediile unor firme şi distribuiţi în ţări UE

Banii falsificaţi la Oradea erau depozitaţi la sediile unor firme din judeţul Bihor, de unde erau distribuţi în ţări din UE de către o societate care aparţine unui italian, un transport de aproape 19 milioane de euro falsificaţi, în bancnote de 50 de euro, fiind depistat în Italia, potrivit DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, într-un comunicat de presă transmis vineri agenţiei MEDIAFAX, că grupul infracţional organizat suspectat că a falsificat şi a pus în circulaţie bancnote euro era format din membri ai mafiei italiene şi cetăţeni români.

Patru cetăţeni italieni şi un român sunt urmăriţi penal pentru constituire de grup infracţional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori.

Cei patru italieni sunt suspectaţi că, împreună cu mai multe persoane, printre care şi români, în perioada octombrie 2013 - septembrie 2014, au contrafăcut bancnote de 20, 50 şi 100 de euro, prin intermediul unei firme aparţinând unui italian, folosind ca tehnică de tipărire şi contrafacere "metoda offset".

Mai multe articole despre:
DIICOT bani Oradea falsificaţi