MENIU

Dietele perfecte în funcție de grupa de sânge

<p>Dietele perfecte &icirc;n funcție de grupa de s&acirc;nge</p>

In zilele noastre, este imposibil sa cauti un regim alimentar si sa nu identifici unul care sa ti se potriveasca. Au fost concepute diete care tin cont de regiunea in care locuiesti, de zodie si de sexul persoanei care tine regim. Insa exista un anumit tip de regim alimentar dovedit stiintific, urmat de zeci de ani peste hotare: dieta in functie de grupa sanguina.

Doctorul Peter D’Adamo se numara printre primii oameni de stiinta care au identificat procesele biochimice din organismul uman, generate de modul in care reactioneaza fiecare grupa de sange la hrana de zi cu zi.

Cele sapte milioane de copii ale cartii Eat Right For Your Type se gasesc in peste 50 de limbi, lucrarea sarbatorind 15 ani de la lansare, perioada in care nu a incetat sa fie un bestseller, relateaza The New York Times.

Potrivit doctorului D’Adamo, grupele de sange au aparut de-a lungul timpului, caracteristicile lor fiind influentate atat de regiunea de pe glob unde traiau oamenii, cat si de resursele alimentare de care dispuneau.

Grupa O

Aceasta grupa sanguina este asa-zisa grupa primitiva, fiind cea mai veche din lume. Oamenii care aveau grupa O eram, in principal, vanatori, asadar mancatori de carne, sistemul lor digestiv permitand digerarea optima a proteinelor animale.

Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de acid clorhidric pe care il producea stomacul. Iata de ce persoanele din zilele noastre care au grupa O ar trebui sa evite cafeina, pentru ca aceasta creste aciditatea stomacala si productia de acid clorhidric, fapt ce predispune la gastrita si la ulcer. Este mai recomandat ceaiul verde.

Citește articolul integral pe lyla.ro.

Mai multe articole despre:
alimente diete grupe de sânge grupa 0