MENIU

Dieta specială pentru gurmande: mănânci de 5 ori pe zi şi slăbeşti

Mai întâi a fost dieta „5 : 2” apoi „Dieta Militară”, acum tot mai populară devine dieta „5 : 5 : 5”, elaborată de nutriționista Angela Dowden. Conform acesteia poți mânca de cinci pe zi. Specialiștii promit pierderea de până la două kilograme în două săptămâni, scrie The Daily Mail.

Este o dietă nouă, care presupune cinci mese pe zi și promite pierderea de până la două kilograme în două săptămâni. Dieta „5 : 5 : 5”, elaborată de nutriționista din Marea Britanie, Angela Dowden, este considerată ca „cea mai ușoară și mai sănătoasă” cale de a-ți remodela silueta. Cel mai mare avantaj al acestei diete pe termen lung este că ea îți permite să pierzi niște kilograme fără ca acestea să se întoarcă peste o perioadă de timp.

Dieta presupune cinci mese la intervale egale de timp pe parcursul zilei. La fiecare masă se cere consumul a 80 de grame de fructe și legume, mai ales verdeață, bogată în fibre și săracă în carbohidrați. O zi obișnuită ar putea include un pumn de afine și un kiwi feliat, cu iaurt fără grăsimi la micul dejun; un file de somon fiert cu salată și tzatziki pentru masa de prânz, un cotlet de miel cu legume și cous cous pentru cină. O gustare tipică ar putea include o banană sau o mână de nuci și stafide.

Persoanelor care și-au ales această dietă li se recomandă să evite gustările înainte de ora mesei, să mențină porții modeste și să renunțe la băuturi dulci. Dieta „5 : 5 : 5” a devenit nu mai puțin populară decât dieta „5 : 2”, care are o regulă foarte simplă. Cinci zile mănânci în mod obișnuit iar în celelalte două zile, consumi un sfert din necesarul caloric normal (600 de calorii pentru bărbați și 500 pentru femei). Nutriționiștii promit că persoanele care au ales să urmeze dieta „5 : 2” ar putea pierde până la cinci sau șase kilograme.

Alte diete s-au dovedit a fi mai restrictive și controversate. Dieta Militară promite să pierdeți 4,5 kg într-o săptămână, consumând în trei zile ale săptămânii în jur de 1000 de calorii. Se spune că această dietă a fost elaborată de nutriționiștii armatei americane pentru a ajuta soldații să revină rapid în formă.

Planul alimentar de trei zile al Dietei Militare include un ou, o felie de pâine prăjită și o jumătate de banană la micul dejun, urmate de o ceașcă de brânză de vaci, un ou fiert tare și cinci prăjituri de orez la masa de prânz, 200g de șuncă, un buchețel de broccoli, 1/2 cană de morcovi, 1/2 banană și 1/2 cană de înghețata de vanilie pentru cină. În total aceste alimente fac în jur de o mie de calorii.

sursa

Mai multe articole despre:
dietă dieta militara dieta 5 5 5 angela dowden