MENIU

Dieta japoneză cu orez și pește

Sushi

Japonezii se bucura de o sanatate de fier, nu au probleme cu kilogramele in plus si bat orice record in materie de longevitate. Unul dintre elementele-cheie ale acestei vitalitati este alimentatia sanatoasa, foarte echilibrata si bogata in nutrienti.

Dieta japonezacontine preponderent peste si fructe de mare, orez, legume si alte vegetale precum alge marine, fructe, soia si ceai verde.

Afla in cele ce urmeaza care sunt obiceiurile culinare ale japonezilor si in ce consta dieta japoneza cu orez si peste.

Dieta japoneza se bazeaza pe obiceiuri alimentare sanatoase

Dieta japonezilor este mai sanatoasa decat cea occidentala, ca urmare a faptului ca procentul de grasimi animale si proteine este foarte scazut. Cat despre obiceiurile alimentare ale acestora, si la acest capitol, japonezii sunt foarte intelepti. Ei nu combina alimentele intre ele si consuma mancarea in portii mici, ceea ce permite o digestie mai buna. Spre exemplu, ei nu vor manca niciodata orez cu carne. Japonezii consuma putina carne rosie, lucru care-i fereste de boli cardiovasculare.

Dieta japoneza privilegiaza produsele de sezon si mancarea nepreparata termic. De asemenea, produsele fainoase sunt inlocuite de orez, supa miso, o bucata de peste, fructe, legume si cateva alge. Produsele de patiserie si prajiturile sunt pe baza de orez sau pasta de fasole, iar zaharul lipseste cu desavarsire din alimentatia lor. Bautura care insoteste masa japonezilor este ceaiul verde, o sursa bogata de antioxidanti, care protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
orez dieta japoneza produse de sezon