MENIU

Dieta cu struguri - Ajută organismul să elimine toxine și să se regenereze

Dieta cu struguri - Ajută organismul să elimine toxine și să se regenereze

Dieta cu struguri face parte din gama dietelor depurative și au scopul de a ajuta organismul să elimine toxine și să se regenereze, contribuind, bineînțeles, și la scăderea în greutate.

Dieta cu struguri este recomandată mai ales de către naturopați iar perioadele optime pentru a urma această dietă sunt primăvara și toamna.

Baza acestei diete o formează strugurii, consumați în cantitatea dorită, timp de o săptămână. În general, se consumă între 2 și 4 kg pe zi. Poate fi repetată la fiecare 4 sau 5 luni.

Structura acestei diete

La cele trei mese principale ale zilei (al căror interval poate fi restrâns între jumătatea dimineții și cea a amiezii), se mănânca struguri (integral, cu pieliță și sâmburi).

De câteva ori pe zi, se poate consuma câte o porție de supă de verdețuri/legume, fără sare. De asemenea, puteti bea infuzie de plante, în cantitatea dorită.

Nu apare senzația de oboseală și nici de foame

Inconveniente
O parte din greutatea pierdută este reprezentată de apa care se elimină prin urină, și nu de grăsime, dieta fiind foarte diuretică.

Opinia specialistului
Dr. Gheorghe Soare – Medic primar endocrinologie,medicina interna
“Este potrivită mai ales pentru persoanele cu gusturi culinare vegetariene sau cu probleme de retenție a lichidelor. Endocrinologii mai conservatori le pot găsi neadecvate, în timp ce unii medici homeopți le recomandă ca semiajunari.”

Citește continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
dieta struguri