MENIU

Dieta anului 2016. Aşa poţi slăbi sănătos în noul an

<p>Dieta anului 2016. Aşa poţi slăbi sănătos &icirc;n noul an</p>

Obişnuim că la fiecare început de an să le urăm celor dragi sănătate şi împliniri. Dar oare tu ce ţi-ai propus pentru 2016? Ai inclus sănătatea printre targeturile tale? Atunci înseamnă că trebuie să treci la un regim de viaţă echilibrat. Dacă ai şi câteva kilograme în plus de dat jos, atunci e clar că o cură de slăbire te-ar ajută foarte mult. Îţi propunem în continuare o diera pe care am putea-o numi pe bună dreptate Dietă anului 2016, întrucât pare una dintre cele mai sănătoase dintre cele pe care le-ai auzit.

Cu dietă de 17 zile înveţi să mănânci sănătos şi să îţi schimbi regimul alimentar, scrie dietetik.ro. Acest regim este foarte diversificat, motiv pentru care nu te vei plictisi uşor astfel încât să existe riscul de a abandona la mijlocul drumului.

În prima etapă vei slabi între 4,5 şi 6,5 kilograme, iar la final vei ajunge cu siguranţă la greutatea ideală. Regulă pe care se bazează această dietă este să-ţi schimbi alimentele din meniu o dată la 17 zile. O altă regulă este să adaugi 17 minute de activitate fizică pe zi.

Stadiul 1: 17 zile - Accelerează slăbirea

În această etapă vei avea voie să consumi doar 1.200 de calorii pe zi. În aceste 17 zile vei slabi între 4 şi 6 kilograme pentru că vei elimina foarte multă apă, dar şi grăsimile acumulate. Poţi să consumi ceai verde, ouă, somon, ton, pui, curcan, iaurturi, cantităţi mici de ulei de măsline, mere, pere, portocale, fructe de pădure (ai voie 2 porţii de fructe şi numai înainte de ora 14) şi legume.

Stadiul 2: 17 zile - Activează metabolismul

În acest stadiu trebuie să consumi 1.500 de calorii şi poţi slabi între 2 şi 3 kilograme. Scopul acestui ciclu este să-ţi restabilească metabolismul printr-o strategie care implică creşterea şi descreşterea consumului caloric pentru a stimula arderea grăsimilor. Faţă de primul stadiu, grăsimile se reduc la o porţie şi se adaugă 2 porţii de carbohidraţi sănătoşi. Ai voie să mănânci, faţă de ce era în lista pentru primul stadiu, cereale, carne de vită, porc şi miel, amarant, quinoa, orez brun.

Stadiul 3: 17 zile - Noi obiceiuri alimentare

Când ajungi în această etapă n-o să mai slăbeşti atât de mult, însă vei capătă unele obiceiuri alimentare foarte sănătoase. Este o perioada de stabilizare, în care se pot consumă mai multe fructe şi cereale integrale, dar şi gustări de 100 de calorii şi chiar alcool în cantităţi mici, scrie dietetika.ro.

Stadiul 4: durata nelimitată - Regim de viaţă sănătos

După ce au trecut 51 de zile în care ai mâncat sănătos, ai căpătat deja noi obiceiuri sănătoase pe care le vei avea de acum toată viaţă. Respectă regulile unei alimentaţii echilibrate, răsfaţă-te numai în weekend (cu limita!) şi fă sport 150 - 300 de minute pe săptămâna, iar scăderea în greutate va continuă până când vei ajunge la greutatea ideală.

Sursa: ele.ro