MENIU

Diana Șoșoacă susține că ea a stins revolta din Rusia: "Să ziceți mersi că am vorbit cu Lukasenko să-l primească pe Prigojin" - Legătura dintre Șoșoacă și liderul Wagner

Diana Sosoaca

Declarații halucinante din partea senatoarei Diana Șoșoacă. În mijlocul unui scandal în momentul votării legii prin care erau tăiate pensiile speciale, Șoșoacă a strigat chiar și la jurnaliști.

Diana Șoșoacă a șocat pe holurile parlamentului cu o declarație halucinantă legată de revolta grupului Wagner în Rusia: "Să ziceți mersi că am vorbit cu Lukasenko să-l primească pe Prigojin", a spus senatoarea.

În trecut, Evgheni Prigojin i-a mulțumit Dianei Șoșoacă pentru sprijinul oferit Rusiei. El a comentat în presa din Rusia o știre despre Diana Șoșoacă ce propusese "denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina" și cerea anexarea de către România a teritoriilor ucrainene aflate în componența țării noastre în perioada interbelică.

Iată ce spunea Prigojin în presa de la acea vreme:

„Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului «Observatorul militar». Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (...). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, a fost întrebarea adresată lui Prigojin.

Răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”.

 

Mai multe articole despre:
Diana Sosoaca