MENIU

Diana Șoșoacă este nemulțumită de sancțiunea primită pentru scandalul monstru din Parlament și o va contesta: „Suntem în DICTATURĂ de tip neofascist”

Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă - senator ex-AUR anunță că va contesta sancțiunea primită după scandalul în care aceasta a fost implicată la şedinţa Comisiei Juridice din 13 aprilie. Comisia a întocmit un raport pe baza căruia conducerea Senatului a dispus sancționarea senatoarei cu avertisment scris pentru cinci abateri de la regulament.

„Senatul României, prin intermediul comisiei de disciplină, a demonstrat încă o dată dacă mai era necesar, că suntem într-o perioadă veritabilă de dictatură de tip neofascist. Violențele exercitate asupra mea de către un senator și doi lachei de pază, la instigarea unui alt senator cu privire la interzicerea intrării într-o incintă a Senatului României din cauza faptului că nu purtam o mască după placul altora, deși nu există nicio normă legală care să impună un anumit tip de mască încalcă grav dispozițiile art. 69 din Constituție, dar și art. 25 din Legea 96/2006 cu privire la protecția autorității”, a spus Diana Șoșoacă într-o intervenție în plen.

Diana Șoșoacă a fost sancționată de conducerea Senatului pentru că a încălcat „demnitatea funcției”.

Avertismentul scris este cea mai gravă sancțiune prevăzută de regulamentul parlamentar şi de Statutul deputaților şi senatorilor.

Consecința avertismentului scris este că Şoşoacă nu mai are dreptul de a reprezenta Senatul României în acțiuni interne sau externe timp de trei luni.

Mai multe articole despre:
diana sosoaca contestatie abateri