MENIU

Diana Șoșoacă: „Am cerut abrogarea legii pentru ca Petrom să intre în proprietatea statului”

Diana Șoșoacă

Senatorul Diana Șoșoacă a vorbit, miercuri seara, în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, despre situația în care se află România în acest moment, după respingerea intrării în spațiul Schengen de către Austria. Șoșoacă insistă cu propunerea prin care privatizarea Petrom să fie anulată în Parlament.

„Am cerut abrogarea legii pentru ca Petrom să intre în proprietatea statului. Nu s-a întâmplat nimic. Vorbesc cu ceilalți colegi și le spun să introducă plx 236/2022 în ședință, mi se spune că „am uitat”, că „e complicat”... E complicat să nu faci ce trebuie în Parlamentul României?”, a spus Diana Șoșoacă, la Realitatea PLUS.

Anca Alexandrescu a reamintit de campania pe care Realitatea PLUS o are în acest sens, demers care va merge mai departe.

Realitatea PLUS a început o campanie prin care dorește recuperarea companiei petroliere Petrom, naționalizarea companiei. De-a lungul anilor, s-a vorbit despre corupție, despre felul în care a fost dată pe bani puțini austriecilor de la OMV. Dorim să îndreptăm lucrurile, iar asta se poate realiza printr-un referendum. Realitatea PLUS va începe demersurile pentru obținerea de semnături, astfel încât să forțăm autoritățile să declanseze o astfel de procedura prin care să recuperăm compania, sa recuperăm profiturile pe care le-a obținut compania de la înstrăinare și până acum, precum și despăgubiri.

Realitatea PLUS a inițiat o petiție privind naționalizarea. Am creat și un mail, vrempetrominapoi@realitatea.net, unde oamenii pot să ne scrie de ce susțin demersul nostru”, a precizat Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii ”România Suverană”.

Românii pot semna pe petitieonline.com/vrem_petrom_inapoi.

Mai multe articole despre:
sosoaca petrom nationalizare