MENIU

Diagnosticul medicului Valeriu Gheorghiță pentru simptomele balerinei Beatrice Șerbănescu după vaccinarea cu AstraZeneca

Vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 Foto: Profi Media

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că simptomele descrise de balerina Beatrice Şerbănescu zilele trecute după vaccinarea cu AstraZeneca nu sunt din cauza inoculării, ci, cel mai probabil, a unei stări de slăbiciune provocate de un episod lipotimic.

 

Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională, susține că a doua zi după vaccinarea cu AstraZeneca a avut stări de oboseală, cefalee după care şi-ar fi pierdut cunoștința de două ori.

„Am stat cinci minute în picioare și dintr-o dată am simțit că amețesc și m-am așezat pe scaun”, după care Beatrice Șerbănescu spune că și-a pierdut cunoștința, fiind de mai multe ori resuscitată de soțul său.

„Au urmat două episoade succesive, primul a fost un leșin din care mi-am revenit câteva momente după care mi-am pierdut din nou cunoștința. (...) Auzeam doar niște strigături de respiră, respiră şi mă concentram să răspund la indicaţiile soțului meu. Încet încet am revenit la realitate. Mi-a fost teamă că o să mor. Dacă nu era soţul acasă, muream”, a povestit Beatrice Șerbănescu.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a concluzionat că simptomele descrise reprezintă cel mai probabil un episod lipotimic.

Coordonatorul Campaniei Naționale de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 a precizat, marți seară, la o televiziune de știri, că în cazul unei pierderi a cunoștinței nu ar fi fost posibil să audă vocea soțului său și să și urmeze instrucțiunile legate de resuscitare și că probabil lipotimia a fost provocată de o deshidratare pe fondul creșterii temperaturii.