MENIU

Dezvăluiri uimitoare despre Serghei Skripal, dublul spion rus otrăvit în Marea Britanie

Serghei Skripal, dublul spion rus care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic în Marea Britanie, se întâlnea lună de lună cu vechiul său contact din serviciul britanic de informaţii externe, MI6, a informat presa internațională, potrivit Agerpres.

Skripal, în vârstă de 66 de ani, care se află în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către MI6 şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni.

Fostul agent al serviciilor de informaţii ruse, care locuia în localitatea engleză Salisbury, şi fostul său "supraveghetor" britanic conversau cu regularitate în limbile engleză şi rusă despre anumite afaceri în Polonia, printre alte subiecte, a relatat The Times.

Totodată, oficialităţi cu costume de protecţie au prelevat flori de la memorialul dedicat fiului lui Skripal, Aleksandr, care a murit anul trecut în urma unei insuficienţe hepatice la Sankt Petersburg, la doar 43 de ani.

Mai multe articole despre:
Rusia spion mormânt agent Serghei Skripal