MENIU

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE: parlamentari, primari, polițiști și pădurari, implicați în defrișările pădurilor din Alba

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE: parlamentari, primari, polițiști și pădurari, implicați în defrisările pădurilor din Alba

Despre pădurile din Munții Apuseni, rase în mod sistematic, s-au scris sute de articole. Tăierile masive din ultimii ani a făcut ca zeci de hectare de pădure să fie transformate pur și simplu în pășuni. 

Privind de la cel mai înalt pol al județului Alba la limită cu Cluj zonă aflată în administrarea Ocolului Silvic privat Horea Apuseni care se îngrijește de aproape 26.000 de hectare de pădure din cele două județe și coborând pe Valea Arieșului până la Poșaga și Ocoliș găsim mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Din această mafie de prădători fac parte politicieni, polițiști, oameni de afaceri primari și pădurari.

Cum arată schema perfectă a celui mai mare jaf de resursă a țării

După ce în presa locală din Cluj a apărut o informație legată de de un prejudiciu colosal, redacția realitateadealba.net l-a contactat pe șeful Gărzii Forestiere Regionale de la Cluj, Istrate Stetco care a confirmat că pe raza a cinci comune din Munții Apuseni, în perioada 2007 – 2017 vorbim de peste 140.000 de material lemnos dispărut.

"Urmare a unei autosesizări a Gărzii Forestiere Cluj într-o suprafață de fond forestier cu contract de servicii silvice încheiat de către proprietar cu Ocolul Silvic Horea Apuseni SRL, unde am efectuat verificări în teren și am comparat datele înscrise în amenajamentul silvic ediția 2007 cu datele înscrise în amenajamentul silvic ediția 2017, constatând că a dispărut un volum de masă lemnoasă de 142.803 mc, cu o valoare a pagubei de 18.202.610 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.458.496 lei și o valoare a funcțiilor pădurii nerealizate de 12.195.748 lei (calculată la data constatării), iar în acest sens Garda Forestieră Cluj a sesizat unitatea de parchet competentă teritorial și material", arată o adresă a Gărzii forestiere.

Citește continuarea pe realitateadealba.net

Mai multe articole despre:
defrisari defrisari alba defrisari paduri alba